Reisadvies

Gaat u op reis? Neem contact op met het reizigersburo waar wij mee samenwerken. 

 

U kunt voor professioneel reisadvies terecht in Gezondheidscentrum De Reef, ook als u hier niet ingeschreven bent als patiënt. Het reisadvies en de eventuele vaccinaties worden gegeven door een doktersassistente onder supervisie van één van de huisartsen, beiden zijn hiervoor opgeleid.

Wanneer een reizigersadvies?
Een reisadvies en eventuele vaccinaties zijn al nodig in sommige Europese landen zoals Turkije en Bulgarije en in sommige gevallen in voormalig Oostbloklanden en Oostenrijk. Daarnaast is er advies/vaccinatie nodig voor Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en sommige landen of avontuurlijke reizen of verblijf elders.
In De Reef kunnen alle vaccinaties gegeven worden (ook gele koorts) en kunt u ook terecht voor advies over langer verblijf in het buitenland voor werk of stage.
Laat u niet misleiden door het advies van een reisbureau: “vaccinaties niet verplicht”.
Verplichte vaccinatie is alleen in sommige gevallen voor gele koorts verplicht, alle anderen zijn niet verplicht maar meestal wel gewoon nodig.

Vergoeding
Veel verzekeraars vergoeden reisconsult, vaccinaties en/of malariaprofylaxe geheel of gedeeltelijk. Raadpleeg daarvoor uw polis.

Afspraak
Voor een afspraak en verdere informatie met betrekking tot consult en vaccinaties kunt u terecht bij de SGZ of tel: 015-2121507.